Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

L'Alternativa

L'Alternativa - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Arriba una nova edició del festival de cinema independent de Barcelona, que porta 156 pel·lícules i aposta per la innovació en el seu 20è aniversari.

L’edició d’aquest any se celebra del 18 al 24 de novembre i compta amb 28 films a la secció L’Alternativa Oficials, que inclou llargmetratges i curtmetratges de cinema contemporani internacional que permeten descobrir directors emergents i accedir a obres poc difoses als circuits convencionals.

 

Alguns dels films més destacats d’enguany són Leviathan, de Lucien Castaing-Taylor i Véréna Paravel, que mostra la rutina d’un vaixell pesquer a Massachussetts sense diàlegs, o l’òpera prima de Ramon Zürcher, Das merkwürdige Kätzchen (L’estrany gatet), una mirada curiosa a la vida quotidiana i plena d’absurds d’una família a Berlín.

 

A L’Alternativa Paral·leles s’hi inclouen tres seccions: 20 anys de l’Alternativa, amb 22 pel·lícules representatives de la història del festival, com Alice in den Städten de Wim Wenders o el documental La Osa Mayor menos dos de David Reznak, Panorama, amb 14 mostres de cinema independent espanyol, i Petits experiments, la secció per a públic familiar.

 

El festival inclou múltiples activitats paral·leles, com L’Alternativa Hall (hores de programació gratuïta, rica i diversa a l’entrada del CCCB) o els espais de formació i debat de L’Alternativa Activitats, que engloba seminaris d’escoles de cinema i d’altres orientats a professionals.

 

Tot i les dificultats que troba el cinema independent, i més en el moment actual, el festival compta amb una extensa programació que es podrà gaudir a la Filmoteca de Catalunya, l’Institut Francès de Barcelona i el CCCB.

 

Del 25 de novembre al 8 de desembre, algunes de les pel·lícules de L’Alternativa Oficials i Panorama estaran disponibles a Filmin.

 

www.alternativa.cccb.org

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó