Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Nit de Sant Joan

Nit de Sant Joan - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

La Nit de Sant Joan és una celebració d’origen pagà molt estesa a Catalunya. La nit del 23 al 24 de juny, els pobles i ciutats s’omplen de fogueres, música i festa.

La celebració de Sant Joan correspon a l’arribada oficial de l’estiu i es fa a la nit més curta de tot l’any. El seu origen prové, sens dubte, de les celebracions antigues lligades al solstici d’estiu, ja que les festes anaven quasi sempre relacionades amb els cicles de la natura i el foc hi tenia un paper important.

 

Les fogueres són tot un símbol d’aquesta nit, i molta gent aprofita per a desfer-se de velles pertinences, com mobles o apunts antics. Però no només hi ha fogueres; en aquesta festa, els altres grans protagonistes són els petards, que omplen tots els indrets de soroll i olor de pólvora. Per als més petits, és una jornada festiva molt especial, ja que les ciutats s’omplen de llum, color i soroll i els més atrevits tiren els seus primers petards.

 

Tot i que se celebra a altres punts d’Europa, a Catalunya té una força especial. A les poblacions de platja, la gent s’acosta al mar, on hi ha multitud de fogueres, i hi ballen durant tota la nit. A l’interior s’acostuma a omplir les places dels pobles amb concerts, fogueres i festa.

 

A Barcelona ciutat, molts locals organitzen les seves pròpies festes de Sant Joan, i hi ha nombrosos concerts a l’aire lliure en molts punts de la ciutat. La platja és un gran punt de trobada on la major part dels joves acaba la nit.

 

Si voleu descobrir aquesta màgica nit, sigueu on sigueu de Catalunya només heu de sortir al carrer i seguir el rastre del foc!

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó