Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Barcelona World Race

Barcelona World Race - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

La Barcelona WorldRace és un dels esdeveniments esportius més importants en el sector nàutic. La prova reuneix diverses regates amb l'objectiu de fer la volta al món en embarcacions de vela, sense fer escales i amb dues persones a bord. En aquesta cursa, organitzada per la Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona, tots els participants tenen com a punt de sortida i arribada la ciutat de Barcelona.

Aquesta competició consisteix en una única regata al voltant del món. Se celebra cada dos anys sota unes bases molt concretes. Entre d’altres, els tripulants no poden rebre ajuda, la sortida i l’arribada és al port de Barcelona i han de passar per tres caps -Bona Esperança, Leeuwin i Hornos- i per l'estret de Cook, deixant l'Antàrtida per estribord.

 

Tot i que de moment només se n’han fet dues edicions, la pròxima està prevista pel 2014, aquesta és una de les regates amb més nivell dins el calendari oceànic. La longitud aproximada del recorregut és de 25.000 milles nàutiques (46.300 km) per l'ortodrómica, la ruta més curta sobre la superfície dela Terra. Lacompetició té una durada aproximada de 3 mesos i es fa en iots IMOCA Open 60.

 

En la primera edició de la Barcelona WorldRace (2007-2008) hi van participar nou iots, que significava un total de 18 navegants de diferents països com França, Espanya, Regne Unit i Suïssa, entre d’altres. Tot i els constants obstacles derivats de les inclemències del temps, com els vents de proa que alenteixen la marxa o un fort vent de llevant, va haver-hi guanyador: el vaixell francès Paprec-Virbac 2.

 

Font i fotografies: www.barcelonaworldrace.org

Text: Mar Mampel

 

 

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó