Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Cap de Creus

Cap de Creus - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El parc natural de Cap de Creus és especialment atractiu perquè tot i tenir un entorn principalment marí també té atractiu terrestre. Per això, aquest és el primer parc “marítimoterrestre” de Catalunya. Ubicat a Roses, el parc té tres paratges naturals d’interès nacional i que són: el Cap de Gros-Cap (nord), la Punta Falconera-Cap Norfeu (sud) i la Serra de Rodes (oest).

Rutes

En un entorn que ofereix el millor del mar i de la muntanya simultàniament, la riquesa del paisatge dóna lloc a múltiples itineraris. A més, la majoria de rutes són molt antigues i per això és habitual topar-se amb elements propis de diferents etapes històriques com: dòlmens, corrals o masos.

L’itinerari 1: representa una alternativa als camins de llarg recorregut, ja que connecta tots els municipis del Parc i permet visitar llocs emblemàtics com el coll de Sant Genís.

L'itinerari de Roses: ruta on podem trobar vestigis del passat com el dolmen més gran de Catalunya, a la Creu d'en Cobertella, i el menhir de la Casa Cremada.

Activitats

Degut a les seves característiques, en aquest parc s’hi poden practicar tant activitats de muntanya com aquàtiques. Per això hi trobem itineraris senyalitzats per practicar el senderisme i camins per poder passejar en cavall o fer cicloturisme. A més, el parc disposa de dues rutes per a BTT.

La pesca recreativa, en superfície i submarina també està permesa, excepte a les zones que estan reservades. També s'hi pot navegar, practicar caiac, fer submarinisme amb escafandre, snorkel i, pels més atrevits, parapent.

Pel que fa a les visites culturals, un dels atractius del parc de Cap de Creus és el monestir de Sant Pere de Rodes, una autèntica obra de l'art romànic català, construïda durant el segles X-XII.

Destaquen també el Museu de la Ciutadella de Roses, l’Espai de Cap de Creus (al far del parc) i la gran quantitat de castells i ermites que s’estenen pel parc i les seves rodalies. Entre d’altres hi ha: el castell de Carmençó (Vilajuïga), el de Bufalaranya, i de Puig-rom (Roses); així com l’ermita de Sant Onofre (Palau-saverdera), la preromànica de Sant Martí de Vallmala (Llançà) i les ermites de Sant Sebastià (la Selva de Mar i Cadaqués).

Agenda d'activitats

 

Fotografies: Arxiu del Parc Natural de Cap de Creus

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó