Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Escapades a Catalunya

Filtrar per temàtica
A LA NATURA
Volcans de la Garrotxa

Volcans de la Garrotxa

La zona volcànica de la Garrotxa es troba al Pirineu oriental i actualment és un dels paisatges volcànics més representatiu de tota la península Ibèrica. Té 40 cons volcànics, més de 20 colades de lava i una vegetació variada degut a la seva orografia, al sòl i al clima que caracteritzen la zona. A les serres del Corb i de Finestres s’hi troben dos dels volcans més importants, el de Santa Margarida i el de Croscat.

• llegir més...

Aiguamolls de l’Empordà

Aiguamolls de l’Empordà

Els Aiguamolls de l’Empordà és una de les maresmes més important de Catalunya, juntament amb la del Delta de l’Ebre. El conjunt d'aiguamolls que el formen s’han creat al final dels rius Muga i Fluvià, a l'Alt Empordà, i del Ter i el Daró, al Baix Empordà. A la plana de l’Alt Empordà s’hi diferencien dos dominis fluvials: la plana de la Muga, al nord, i el baix Fluvià, al sud.

• llegir més...

Cap de Creus

Cap de Creus

El parc natural de Cap de Creus és especialment atractiu perquè tot i tenir un entorn principalment marí també té atractiu terrestre. Per això, aquest és el primer parc “marítimoterrestre” de Catalunya. Ubicat a Roses, el parc té tres paratges naturals d’interès nacional i que són: el Cap de Gros-Cap (nord), la Punta Falconera-Cap Norfeu (sud) i la Serra de Rodes (oest).

• llegir més...

Parc d'Aigüestortes

Parc d'Aigüestortes

A Catalunya hi ha una gran quantitat de paratges per visitar i conèixer de prop la gran biodiversitat que caracteritza aquest territori. Un dels destins més emblemàtics és el Parc d’Aigüestortes, l’únic Parc Nacional que hi ha a Catalunya.

El Parc d’Aigüestortes està ubicat entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussà. Un dels seus encants és el paisatge d’alta muntanya ja aquest parc té pics que superen els 3.000 m d’alçada, 200 estanys i incomptables rierols.

• llegir més...

HISTÒRIQUES
La Ruta del Romànic

La Ruta del Romànic

Tot i que la Vall de Boí (l’Alta Ribagorça) és un bon destí per anar a esquiar, les possibilitats en aquesta comarca van més enllà de l’oci esportiu. És per això que proposem la Ruta del Romànic, integrada per nou esglésies romàniques, un conjunt historicoartístic declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 2000.

• llegir més...

Basílica Sagrada Família

Basílica Sagrada Família

La basílica de la Sagrada Família és una de les creacions inacabades d’Antoni Gaudí, que va assumir la direcció de les obres l’any 1883 i hi va treballar fins la seva mort, el 1926. Situada al centre de Barcelona, la basílica està considerada el màxim exponent de l’arquitectura modernista catalana és tot un símbol per a la ciutat i per Catalunya.

• llegir més...

Monestir de Montserrat

Monestir de Montserrat

La muntanya de Montserrat és un dels destins turístics més emblemàtics de Catalunya i durant els 365 dies de l’any rep visitants d’arreu del món. Aquest massís, ubicat al costat del riu Llobregat, té un monestir situat a 725m d’altitud sobre el nivell del mar i és en aquest monestir benedictí on hi ha la famosa Escolania de Montserrat, un dels cors de nens més antics d’Europa, i La Moreneta, és a dir, la Verge de Montserrat.

A més, la muntanya és tot un símbol del catalanisme i es troba envoltada de llegendes degut a la seva forma de “muntanya serrada”, que és el significat de la paraula "Montserrat". Tots dos aspectes formen part de l’imaginari col·lectiu dels catalans.

• llegir més...

Les colònies tèxtils del Llobregat

Les colònies tèxtils del Llobregat

A la comarca del Bages, Berguedà, hi ha la possibilitat de visitar les famoses colònies tèxtils instal·lades al llarg del riu Llobregat. Diversos recorreguts i activitats permeten gaudir d’aquest conjunt de colònies industrials construïdes durant la segona meitat del segle XIX.

• llegir més...

La Ruta del Cister

La Ruta del Cister

Aquesta ruta va ser creada l’any 1989 i és una de les més completes de l'oferta de turisme cultural català. Les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell són les afortunades de tenir diversos monestirs cistercencs, temples que van ser fundats el s. XII i que són coneguts per ser els panteons oficials dels reis de la Corona d’Aragó durant més de 300 anys.

• llegir més...

DEL VI I LA TERRA
Concurs de Gossos d'Atura

Concurs de Gossos d'Atura

Aquest esdeveniment de caràcter popular se celebra a diferents punts de Catalunya i d’Espanya, però un dels que té més tradició és el que se celebra a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Juntament amb el que es fa a Castellar de n’Hug, aquest és un dels concursos de més reputació i que cada any aconsegueix reunir un nombrós públic provinent d’arreu de Catalunya.

• llegir més...

Les puntaires a Catalunya

Les puntaires a Catalunya

La professió de puntaire, l’art de teixir puntes amb un coixí com a suport, té una gran tradició a Catalunya i actualment aquest ofici encara es manté gràcies a associacions que organitzen des de trobades fins a tallers i cursos. I malgrat que actualment aquesta activitat no té la rellevància econòmica d'abans, les puntes mantenen una funció social, ja que aconsegueix reunir grups de dones de diferents generacions amb un mateix interès.

• llegir més...

Fira del càntir d'Argentona

Fira del càntir d'Argentona

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa o “Fira del Càntir” se celebra a Argentona (Maresme) des de l’any 1951 i compta amb la participació de 90 artesans d’arreu del món que mostren i venen les seves creacions al carrer. Actualment, aquesta és una de les mostres d’artesania popular a cel obert més importants del sud d’Europa.

• llegir més...

Cellers modernistes

Cellers modernistes

L’obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí, es pot veure arreu del territori català  en els diversos cellers que va dissenyar. En algunes zones, la seva obra va ser tan important que moltes d’aquestes construccions s'anomenen les “Catedrals del vi”.

 

• llegir més...

NÀUTIQUES
La Costa Brava

La Costa Brava

Actualment la Costa Brava continua sent un dels destins obligats per tots aquells turistes que visiten Catalunya, especialment a l’estiu. Tot i això, a l’hivern es pot gaudir de les seves estacions d’esquí d’Alp, de La Molina i de La Masella. A més, durant tot l’any hi ha possibilitat de fer activitats de tota mena.

• llegir més...

La Ruta de la Sal

La Ruta de la Sal

La primera edició esportiva de La Ruta de la Sal es va celebrar l’any 1989. En aquesta primera regata, que va ser una iniciativa de l’associació ANAM, 36 embarcacions van sortir des del port barceloní de Port Ginesta en direcció a Les Illes Balears. A partir del 1990 el nombre d’inscrits va anar en augment i per això des del 1992, la Ruta de la Sal s’ha convertit en tot un fenomen sociològic amb més adeptes cada any que passa. Actualment el nombre d’inscrits no baixa de 300.

• llegir més...

Baixada dels raiers pel riu Segre

Baixada dels raiers pel riu Segre

Històricament el riu Segre ha estat escenari d’un esdeveniment curiós, la baixada de raiers. Aquesta baixada consisteix en transportar fusta al llarg del riu mitjançant rais, una embarcació senzilla construïda amb troncs lligats i un timó.

• llegir més...

Barcelona World Race

Barcelona World Race

La Barcelona WorldRace és un dels esdeveniments esportius més importants en el sector nàutic. La prova reuneix diverses regates amb l'objectiu de fer la volta al món en embarcacions de vela, sense fer escales i amb dues persones a bord. En aquesta cursa, organitzada per la Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona, tots els participants tenen com a punt de sortida i arribada la ciutat de Barcelona.

• llegir més...

MUSICALS
Festival de Músiques de Torroella

Festival de Músiques de Torroella

L’origen del Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí es troba al 1980, any en què es va fer el primer cicle de música, format per només cinc concerts. Com en el seus orígens, el festival té lloc en espais arquitectònics d’estil gòtic i renaixentista com l’església de Sant Genís, el Palau Solterra i la Plaça de la Vila.

• llegir més...

Festival Castell de Peralada

Festival Castell de Peralada

El Festival Castell de Peralada és una de les cites culturals més rellevants de Catalunya que cada estiu, des de fa més de vint anys, es celebra a la localitat que du per nom, una població de l’Alt Empordà ubicada entre Figueres i la Costa Brava.

• llegir més...

Shubertíada a Vialbertran

Shubertíada a Vialbertran

L’origen d’aquest esdeveniment cultural el trobem en les reunions que el compositor Franz Schubert organitzava amb els seus amics a Viena i que rebien el nom de “schubertíades”. En aquestes sessions, Schubert donava a conèixer les seves obres i les d’altres compositors. Van continuar reproduint-se fins i tot després de la seva mort. Fruit d'aquestes trobades sorgeix l’actual Shubertíada a Vialbertran, que se celebra a l’església romànica de la canònica de Santa Maria de Vilabertran.

• llegir més...

Bach Zum Mitsingen

Bach Zum Mitsingen

El projecte Bach zum Mitsingen adapta la tradició alemanya de les Bachkantate zum Mitsingen. Des de l’abril de 2011, Pau Jorquera i Daniel Tarrida dirigeixen aquesta iniciativa que ofereix cantates de J.S. Bach en format participatiu.

• llegir més...

El Teatre del Liceu

El Teatre del Liceu

El Gran Teatre del Liceu és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona i amb els seus 150 anys d’existència s’ha convertit en un dels teatres d’òpera més ben considerats del món. Durant dècades ha estat un símbol cultural i artístic, així com el punt de trobada de l’aristocràcia i la burgesia catalana. Creat l’any 1847, el Liceu està ubicat a la mítica Rambla de Barcelona i cada any acull els artistes de més renom a nivell internacional.

• llegir més...

Palau de la Música

Palau de la Música

El Palau de la Música, obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, és actualment una de les sales de concerts més singulars del món. Només en visites arquitectòniques, la temporada 2009-2010 hi van passar més de 4000 persones i s'hi van realitzar 532 concerts.

 

• llegir més...

POPULARS
Festival de Cantonigròs

Festival de Cantonigròs

El festival de corals de Cantonigròs se celebra des de fa més de 25 anys en una esplanada d’aquesta localitat d’Osona. Cada any es programen tot un seguit de competicions entre cors de diverses nacionalitats i països: Anglaterra, Bulgària, Catalunya, Colòmbia, Corea, Ucraïna, Indonèsia, Holanda, Grècia, entre d'altres.

• llegir més...

La diada de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi

La festa de Sant Jordi és una celebració de caràcter popular genuïnament catalana amb una tradició molt arrelada que consisteix en regalar llibres i roses a les persones estimades. Aquesta festa té lloc als carrers que s’omplen de persones que visiten la multitud de paradetes de llibres i roses que es munten especialment per aquest dia.

• llegir més...

La Patum

La Patum

La Patum és una festa popular amb una llarga tradició que se celebra a la ciutat de Berga, capital de la comarca del Berguedà. Tot i que l’origen d’aquesta celebració té connotacions religioses, actualment, La Patum consisteix en tot un seguit de representacions al carrer i espectacles amb foc i pirotècnia.

• llegir més...

Festa Major de Gràcia

Festa Major de Gràcia

Cada any en ple mes d’agost el barri de Gràcia a Barcelona celebra la seva festa major, una de les més belles, colorides i animades de tota Catalunya. Els carrers, els balcons i els portals es decoren amb serpentines, motius i imatges, convertint-se en veritables obres d'art.

• llegir més...

Els castells

Els castells

Els Castells formen part d’una tradició catalana molt popular i consisteix en la construcció de torres humanes com si fossin edificis de molta alçada, com per exemple, els castells. Les agrupacions de persones que construeixen aquestes torres humanes s’anomenen colles. Cada casteller té una funció determinada dins la colla i per l'aixecament d'un castell es van situant sobre les espatlles dels seus companys fins arribar a una alçada determinada..

• llegir més...

ESPORTIVES
El Barça

El Barça

El Futbol Club Barcelona, més conegut com el Barça, és un dels símbols que s’identifiquen fàcilment amb Catalunya  i que degut al seu ressò nternacional ha viatjat més enllà de les fronteres catalanes. Avui en dia, aquesta associació esportiva que té el seu buc insígnia en l'equip de futbol és conegut arreu del món.

• llegir més...

Trofeu Comte de Godó de tennis

Trofeu Comte de Godó de tennis

El Trofeu Conde de Godó de tennis, també conegut com "Godó" o “Barcelona Open Banc Sabadell” per raons de patrocini, s'ha convertit en un dels esdeveniments esportius amb més prestigi entre els disputats a la capital catalana. Celebrada anualment a l’abril a les instal•lacions del Reial Club de Tennis Barcelona sobre una superfície de terra batuda, aquesta competició és molt més que un esdeveniment estrictament esportiu, és un esdeveniment social.

• llegir més...

Fórmula 1

Fórmula 1

La fórmula 1 és un dels esdeveniments esportius que cada any aconsegueix captar l’atenció de milions de viatgers de tot el món. Un dels llocs més emblemàtics és el Circuit de Catalunya, on cada any s’hi programen tot tipus de curses, com els Grans Premis de F1 i Moto GP, les World Series by Renault, els GT’S i el Campionat d’Espanya de Velocitat.

• llegir més...

Esports a la natura

Esports a la natura

Tant si sou amants dels esports d’hivern, com els d’aventura, o si voleu gaudir de turisme actiu amb els amics o la família, Catalunya és el millor destí per gaudir i practicar tot tipus d'esports a la natura.

• llegir més...

CULTURALS
Fira del Teatre de Tàrrega

Fira del Teatre de Tàrrega

La Fira del Teatre de Tàrrega és actualment una de les mostres culturals amb més projecció tant a l’Estat espanyol com a l’estranger i ja és tot un referent pel seu paper pioner. Cada setembre, aquesta iniciativa posa de manifest el tarannà cutural de la ciutat lleidatana de Tàrrega que està exportant el seu model de fira a d'altres ciutats del país.

• llegir més...

Festival de Sitges

Festival de Sitges

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i se celebra a Sitges. Els orígens del festival els troben en la Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror i des de llavors, s’ha convertit en una cita obligada per als cinèfils i els professionals del sector.

• llegir més...

Teatre Museu Dalí

Teatre Museu Dalí

El Teatre-Museu Dalí de Figueres és considerat com l’objecte surrealista més gran del món. Una obra d’art en sí mateix, que conté la col•lecció daliniana més extensa del món: Milers d’objectes de la vida de Salvador Dalí i més de 4.000 obres de diverses disciplines, com pintura, escultura, joies, fotografies, gravat, hologrames, etc.

• llegir més...

El Grec: Festival de Barcelona

El Grec: Festival de Barcelona

El Grec, el Festival de Barcelona de teatre, dansa, música i circ és un dels principals atractius de l'estiu barceloní. Un festival que pretén sorprendre, obrir noves expectatives, encuriosir, ser una experiència única, i que s'ha convertit en una referència dins de les arts escèniques europees.

• llegir més...

GASTRONÒMIQUES
Bolets i boletaires

Bolets i boletaires

En arribar les pluges de la tardor, els boscos catalans s’omplen de bolets i boletaires. Catalunya té una arrelada tradició lúdico-cultural, en la que els boletaires passegen, cerquen, cullen i desen els apreciats bolets als seus cistells, tant per consumi propi, com per regalar-ne o per vendre’n.

• llegir més...

Calçots i calçotades, un fenomen gastronòmic

Calçots i calçotades, un fenomen gastronòmic

Entre els mesos de desembre i abril irrompen a les comarques de Tarragona i sobretot a Valls els calçots i la calçotada, una festa en la qual la tradició i la gastronomia es donen la mà.

• llegir més...

Ruta del Xató

Ruta del Xató

La Ruta del Xató és una proposta de turisme gastronòmic que se celebra a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, situades entre Barcelona i Tarragona. A més de ser la zona de més producció de vi i cava de Catalunya, aquestes tres comarques són conegudes pel seu plat estrella, el xató.

• llegir més...

Castanyes, panellets i moniatos

Castanyes, panellets i moniatos

Castanyes embolicades en una paperina i les castanyeres al carrer. Panellets als aparadors de les pastisseries i moniatos calentons. A la taula, un bon got de moscatell. La castanyada és la festa popular més típica de la tardor a Catalunya. Se celebra el dia de Tots Sants.

• llegir més...

L’Aplec del Caragol de Lleida

L’Aplec del Caragol de Lleida

Amb més de 30 anys de trajectòria, l’Aplec del Caragol de Lleida és una festa de caràcter popular que s’ha convertit en l’esdeveniment gastronòmic molt reconegut i des de l’any 2002 està considerada Festa d’Interès Turístic Nacional. En les darreres edicions, aquesta caragolada popular ha aconseguit captar l’atenció de milers de visitants i ha generat multitud de colles caragolistes.

 

• llegir més...

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó