Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

El Barça

El Barça - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El Futbol Club Barcelona, més conegut com el Barça, és un dels símbols que s’identifiquen fàcilment amb Catalunya  i que degut al seu ressò nternacional ha viatjat més enllà de les fronteres catalanes. Avui en dia, aquesta associació esportiva que té el seu buc insígnia en l'equip de futbol és conegut arreu del món.

Des de la Xina fins a l’Àfrica podem trobar seguidors del Barça, o culés, que és com s’anomenen i que duen per bandera els colors blaugrana, els que llueixen els jugadors del Barça a les seves samarretes.

 

Tot i que el més conegut i de més repercussió és el futbol, aquest club té 4 seccions professionals més: bàsquet, handbol, hoquei sobre patins i futbol sala.

 

 

 

 

El Camp Nou

L’estadi del Barça és el Camp Nou i és un dels pocs a Espanya que té 5 estrelles atorgades per la UEFA. Això més enllà de ser una mostra d’excel·lència, habilita el camp per acollir finals de la Lliga de Campions, la Supercopa d’Europa i la Copa de la UEFA.

 

El Camp Nou es va inaugurar l'any 1957, té una capacitat per a 99.350 espectadors i es troba al barri de Les Corts de Barcelona. A prop de l'estadi podem trobar les altres instal·lacions esportives del club com el Mini Estadi i el Palau Blaugrana, la pista de l’equip de bàsquet.

 

El Museu del Barça

En aquest museu es pot recórrer la història del club des de la seva creació fins a l’actualitat. Per això compta amb vitrines, murs interactius i una pantalla tàctil on es pot consultar tot allò referent al Barça: presidents, jugadors, premis etc.

 

A més, el Museu del Barça té exposades les sis copes aconseguides en una temporada històrica i una pantalla tàctil de 8 metres amb estadístiques sobre els jugadors, entrenadors, nombre de socis i totes les curiositats que el visitant vulgui saber.

 

Fotografia: wikicommons.org

Text: Mar Mampel

 

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó