Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Festa Major de Gràcia

Festa Major de Gràcia - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Cada any en ple mes d’agost el barri de Gràcia a Barcelona celebra la seva festa major, una de les més belles, colorides i animades de tota Catalunya. Els carrers, els balcons i els portals es decoren amb serpentines, motius i imatges, convertint-se en veritables obres d'art.

Durant tot l'any els veïns de la vila uneixen forces i imaginació per fer del seu carrer el més original, lluminós i encantador, i guanyar d'aquesta manera el premi al carrer millor decorat. En cada edició es parteix d'un tema diferent, com van ser “Roma Antiga” o “Sota el mar”.


La tradició de decorar les façanes de les cases és relativament jove. S’inicia a mitjans del segle XIX, quan un petit nucli de població pagesa experimenta un gran creixement i Gràcia es transforma en una vila d’artesans, obrers i petits comerciants que, dels 3.062 habitants el 1828, augmenta a 61.935 el 1875. Va començar sent una festa religiosa, però aviat es va tornar una celebració cívica amb l'impuls de nombroses entitats obreres i recreatives, com ateneus o societats de ball.


Les festes de Gràcia ofereixen també una multitud d'activitats com ara actuacions castelleres, gegants, el correfoc, exposicions, gastronomia, tallers, activitats per a nens, dansa, teatre, desfilades i concerts.


Cada any milers de persones passegen pels carrers de Gracia, gaudint de l'ambient i, sobretot, admirant la decoració dels seus carrers.
 

Fotografía: www.festamajordegracia.cat/

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó