Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Festival Castell de Peralada

Festival Castell de Peralada - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El Festival Castell de Peralada és una de les cites culturals més rellevants de Catalunya que cada estiu, des de fa més de vint anys, es celebra a la localitat que du per nom, una població de l’Alt Empordà ubicada entre Figueres i la Costa Brava.

Un dels punts forts d’aquesta mostra cultural són els recintes gòtics i renaixentistes que serveixen d’escenari per a totes les actuacions. La mateixa seu del festival, el Castell de Peralada, és un complex medieval que actualment alberga el Casino de Peralada, dos museus i els cellers que produeixen els Caves i els Vins de Peralada.

 

El seu esperit eclèctic s’ha mantingut any rere any amb un repertori d’allò més variat: recitals, concerts simfònics-corals, òperes, espectacles de música i de teatre, dansa, jazz, concerts de música pop i concerts de cambra en són una mostra.

 

 

 

 

Escenaris

L’Auditori Jardins del Castell és l’escenari principal del Festival de Peralada. Es tracta d’un auditori a l’aire lliure amb capacitat per a 1.800 localitats.

 

Al convent de l’església del Carme, construïda durant la segona meitat del segle XIV, s’hi celebren principalment els concerts de cambra i els recitals. Actualment, aquest edifici gòtic acull el Museu del Castell de Peralada i té una capacitat per a 400 persones.

 

El Claustre de Sant Domènec és l’únic vestigi que resta d’un antic convent de l’ordre dels Agustins, fundat la segona meitat del segle XI. Actualment, forma part del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec.

 

Font: http://www.castilloperelada.com/

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó