Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Festival de Músiques de Torroella

Festival de Músiques de Torroella - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

L’origen del Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí es troba al 1980, any en què es va fer el primer cicle de música, format per només cinc concerts. Com en el seus orígens, el festival té lloc en espais arquitectònics d’estil gòtic i renaixentista com l’església de Sant Genís, el Palau Solterra i la Plaça de la Vila.

Malgrat el recent inici del festival, la tradició musical d’aquesta població es remunta a l’edat mitjana. En aquella època, Torroella de Montgrí era una vila reial i que al segle XV va acollir la construcció de la Capella de Música per motius religiosos, cosa que va tenir una influència decisiva en l’àmbit musical de la localitat.

 

L’eix central de la seva programació és la música clàssica occidental, però sense tancar portes a altres tipus de músiques i cultures. Des dels seus orígens, aquest festival ha estat el paradigma de l’equilibri entre la música culta i la popular.

 

 

El festival es celebra cada any i té lloc a l’església de Sant Genís i a la plaça de la Vila, uns indrets emblemàtics a la Costa Brava que permeten gaudir de les interpretacions de grans solistes, destacats grups de cambra i prestigioses corals i orquestres simfòniques vingudes d’arreu del món.

El primer Festival Internacional de músiques de Torroella de Montgrí es va celebrar el 1980 i des l'any 92 és membre de l’Associació Europea de Festivals.

Veure tots els concerts aquí

 

Fotografies: Toni León
Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó