Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Festival de Sitges

Festival de Sitges - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i se celebra a Sitges. Els orígens del festival els troben en la Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror i des de llavors, s’ha convertit en una cita obligada per als cinèfils i els professionals del sector.

A banda de les exhibicions, les presentacions i les projeccions que s’hi fan, un dels atractius d’aquest esdeveniment és la presència de directors, actors i productors de renom. Al llarg dels anys, per Sitges hi han passat personatges del món del cinema de gran importància com Quentin Tarantino, l’actriu Jodie Foster, Cameron Diaz, Ralph Fiennes, Jon Voight, Guillermo del Toro o Alex de la Iglesia, entre molts d’altres.

 

Seccions

El Festival de Sitges inclou diverses seccions, d’entre les quals destaca la secció “Oficial Fantàstic”, la raó de ser del festival quan va néixer el 1968. Entre d’altres gèneres, hi podem trobar la ciència-ficció, la innovació fantàstica, el terror o el thriller. Una de les principals característiques és que  en el festival, les pel·lícules comercials conviuen amb els films d’autor.

Amb nou seccions diferents, l’espectador té un ventall de possibilitats molt ampli. Des de les més especialitzades, com la secció Casa Asia, centrada en el cinema asiàtic, fins a les propostes més arriscades com la terrorífica Midnight X-Treme o el cinema d’animació que es pot veure a la secció Anima’t.

 

Espais

L’Hotel Meliá Sitges acull bona part de la infraestructura de l’organització i la sala d’exhibició més important del festival, l’Auditori, on s’hi fan les cerimònies d’inauguració i de cloenda, així com projeccions diàries. També són emblemàtics espais com l’edifici neoclàssic Miramar, situat entre la platja de Sant Sebastià i el nucli històric, el cinema El Retiro, el Cine Prado o l’edifici de l’Escorxador.

 

Fotografies: Natàlia Muñoz i Gemma Janó
Text: Mar Mampel

 

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó