Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

L’Aplec del Caragol de Lleida

L’Aplec del Caragol de Lleida - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Amb més de 30 anys de trajectòria, l’Aplec del Caragol de Lleida és una festa de caràcter popular que s’ha convertit en l’esdeveniment gastronòmic molt reconegut i des de l’any 2002 està considerada Festa d’Interès Turístic Nacional. En les darreres edicions, aquesta caragolada popular ha aconseguit captar l’atenció de milers de visitants i ha generat multitud de colles caragolistes.

 

L'origen de l’Aplec del Caragol el trobem a l’any 1980, data en què la ribera del riu Segre i els Camps Elisis (Lleida) es converteixen en l’escenari on les colles es reuneixen per menjar el plat típic d’aquesta zona: els caragols. Des d’aleshores, aquesta festa es repeteix un cap de setmana l'any del mes de maig. I va en augment, ja que s'ha passat d'una desena de colles al seu inici fins a centenars en les darreres edicions.

 

Queda lluny, aquell primer aplec, improvisat i informal, que va ser una iniciativa molt ben rebuda encapçalada pel regidor d’UCD, José Luís González. Actualment, l’Aplec del Caragol té una infraestructura sòlida i una capacitat organitzativa que fan d’aquesta festa un esdeveniment gastronòmic que pot presumir d’una gran afluència de públic.

 

Durant els tres dies que dura l’Aplec, s'hi poden tastar nombroses propostes de plats que es poden fer amb el caragol. Però a més a més, hi ha un seguit d'activitats per a tots els gustos que acompanyen aquesta mostra culinària. Hi poden veure des de concerts i mostres de dansa fins a revetlles, castells o concursos.

 

Fotografies: Fecoll/Julià Escudé
Text: Mar Mampel

 

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó