Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

La Costa Brava

La Costa Brava - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Actualment la Costa Brava continua sent un dels destins obligats per tots aquells turistes que visiten Catalunya, especialment a l’estiu. Tot i això, a l’hivern es pot gaudir de les seves estacions d’esquí d’Alp, de La Molina i de La Masella. A més, durant tot l’any hi ha possibilitat de fer activitats de tota mena.

Visites històriques

Al llarg de tota la costa podem trobar diferents monuments històrics i rutes que recorren diversos monestirs de l’època feudal i indrets únics com Empúries, un símbol inequívoc de la presència de grecs i romans a Catalunya.

 

A la comarca del Ripollès, ubicada al Pirineu de Girona, s’hi troben els monestirs romànics de Santa Maria de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, el primer va ser fundat l’any 879 i el segon el 885. El responsable de la seva fundació va ser el comte Guifré el Pilós, un personatge essencial per explicar els orígens de Catalunya, ja que conta la llegenda que va ser a través de la sang d'una ferida seva que es van crear les quatre abrres de la senyera catalana.

 

El conjunt monumental de Sant Pere de Rodes es troba al Port de la Selva. De construcció romànica, està format pel monestir benedictí de Sant Pere de Rodes, del segle X, una església adjacent de la mateixa època i una torre campanar del segle XII. Està considerat el màxim exponent de l’art romànic a les comarques de Girona.

 

Empúries

La petja que van deixar els grecs i els romans en el seu pas per la Península Ibèrica és patent quan es visita Empúries, una antiga ciutat grega i romana, que encara avui conserva els vestigis del que van ser aquestes dues grans cultures. Una visita a aquest emplaçament permet fer-se una idea de com eren aquelles civilitzacions, com vivien: les muralles, el Fòrum romà o l’amfiteatre són només una petita part de tot el que s’hi pot veure.

 

Les cales del Baix Empordà

La cara més coneguda de la Costa Brava són les seves cales. Amb una fesonomia característica que dibuixa un paisatge de mar però també de muntanya, hi ha multitud de pobles i cales per visitar com les de Begur, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguafreda o les de Palafrugell, Tamariu i Calella.

 

Font i fotografies: Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó