Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Parc d'Aigüestortes

Parc d'Aigüestortes - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

A Catalunya hi ha una gran quantitat de paratges per visitar i conèixer de prop la gran biodiversitat que caracteritza aquest territori. Un dels destins més emblemàtics és el Parc d’Aigüestortes, l’únic Parc Nacional que hi ha a Catalunya.

El Parc d’Aigüestortes està ubicat entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussà. Un dels seus encants és el paisatge d’alta muntanya ja aquest parc té pics que superen els 3.000 m d’alçada, 200 estanys i incomptables rierols.

Alguns d’aquests estanys mantenen unes característiques específiques que donen nom al parc. Com que molts es troben plens de sediments, hi ha llocs que són plans i en els quals l’aigua dels rius queda dividida en multitud de canals, aquests formen les anomenades “Aigüestortes”.

 

 

 

 

Rutes

L'accés al parc es pot realitzar des de la vall de Boí (Alta Ribagorça) i des d’Espot, que porta directament a l’estany de Sant Maurici. I pels més aventurers també hi ha la possibilitat d’agafar els taxis 4 x 4 que et deixen a l’interior del parc.

Un cop allà, hi ha dos tipus de rutes per fer:

Els camins vius, que donen la volta al Parc tot passant pels pobles del voltant.

Els Carros de foc, una ruta més difícil i completa que fa un recorregut circular que passa per alguns refugis del parc. Requereix diversos dies i bona forma física per completar-se.

 

Activitats de lleure

Una de les possibilitats és la ruta per a BTT, amb sortida i arribada a Vielha (Vall d’Aran) i que encercla tot el parc per l’exterior.

Tot i que les bicicletes poden accedir a l’interior del parc, no poden circular, en canvi,  per les zones de prat ni utilitzar els camins destinats per a vianants. Per això, el més recomanable és agafar un taxi 4 x 4, que permet arribar més amunt que no pas amb bicicleta.

 

Activitats culturals

De propostes no en falten: són molt recomanables les activitats que es realitzen a les cases i als centres d’informació del parc que van des d'itineraris guiats fins a cursos i exposicions. Un exemple n'és el Centre del Romànic de la Vall de Boí i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu que permet al visitant conèixer millor la forma de vida al Pallars.

Veure agenda d’activitats

 

Fotografies: Arxiu del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó