Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Volcans de la Garrotxa

Volcans de la Garrotxa - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

La zona volcànica de la Garrotxa es troba al Pirineu oriental i actualment és un dels paisatges volcànics més representatiu de tota la península Ibèrica. Té 40 cons volcànics, més de 20 colades de lava i una vegetació variada degut a la seva orografia, al sòl i al clima que caracteritzen la zona. A les serres del Corb i de Finestres s’hi troben dos dels volcans més importants, el de Santa Margarida i el de Croscat.

Actualment aquesta zona està protegida ja que va ser declarada Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa l'any 1982 per la Generalitat de Catalunya, amb una extensió de 12.007 ha.

 

Rutes

En aquest parc hi ha 28 itineraris pedestres que passen per les zones de més interès al llarg del parc i es poden recórrer fàcilment gràcies a la senyalització o al plànol-guia del Parc Natural.

A través d'aquests itineraris podem apreciar la gran varietat de vegetació que té aquesta zona: alzinars, rouredes o fagedes en són un exemple.

L’accés a aquestes rutes es pot realitzar a peu des de qualsevol altre punt de la Garrotxa, el Ripollès o l’Alt Empordà, a través de la xarxa de senders Itinerànnia.

 

Activitats

L’oferta d’activitats d’aquest parc és molt àmplia i completa. Per això, durant tot l’any hi ha la possibilitat de fer visites i excursions guiades pel parc i per tota la comarca. Orientats per un guia es poden conèixer els volcans, les colades de lava, els boscos, els pobles i els monuments.

“Les tres joies del parc” és una de les propostes que permet conèixer amb profunditat les zones més emblemàtiques del Parc. Aquesta ruta té una durada d’entre 3 i 4 hores i passa per la Fageda d’en Jordà, el volcà de Santa Margarida, característic per l'ermita romànica que s'erigeix al seu cràter, i el volcà Croscat, el més alt de tot l’Estat espanyol.

Aquestes i d’altres activitats les podeu trobar en els programes que manté actualment el parc: Descobreix la Garrotxa i Deixa’t portar.

 

Fotografies: Arxiu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa/Pep Callís

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó