Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Carnaval

Carnaval - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Les festes de Carnaval se celebren entre Dijous Gras i Dimecres de Cendra, coincidint amb la Lluna Nova, i són moment de transgressió, sàtira i disfresses. El regnat del rei Carnestoltes dura fins a l’enterrament de la sardina.

Catalunya, un dels Carnavals més famosos és el de Torelló, conegut com a “El Pullassu”, que comença amb el cop d’estat del rei Carnestoltes. L’ambient es defineix pels propis organitzadors com a “lúdico-festiu-sexual”, recuperant l’essència més autèntica d’aquesta festa amb gegants, foc, música i la participació de tot el poble. Un dels actes més multitudinaris és la rua de les Senyoretes i els Homenots, en què els sexes s’inverteixen.

 

El de Sitges és un altre dels Carnavals més destacats i compta amb més de 100 anys d’història. Durant una setmana, els carrers s’omplen d’activitats, començant amb l’arribodel rei del Carnaval i continuant amb balls, xatonades, la Rua de la Disbauxa, la de l’Extermini... Més de 50 carrosses i 2.000 persones participen en aquestes mítiques rues.

 

Altres Carnavals amb història són els de Solsona, en què es penja un ase de peluix a la torre del campanar de la Seu que ruixa el públic amb aigua, el de Reus, amb els seus textos satírics i la seva guerra de tomàquets, i el del Vilanova i la Geltrú, que inclou la Merengada (guerra de merengues).

 

Però a tots els indrets de Catalunya trobareu desfilades i festa durant aquests dies, així que acosteu-vos a Catalunya i gaudiu del Carnaval!

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó