Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Fiesta de Sant Antoni de Ascó

Fiesta de Sant Antoni de Ascó - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

Declarades com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010, les festes de Sant Antoni d’Ascó comencen amb els tradicionals Tres Tombs, amb la benedicció dels animals i el pa beneït.

El seu origen es remunta a moltes generacions enrere. Les ballades de jotes, per exemple, venen de l’època morisca segons alguns estudiosos, ja que als “Ordinaments de la vila d’Ascó”, del 1520, ja se’n parlava. I el Clavari i els Majorals, organitzadors de la festa, ja són referenciats el 1739.

                                                                                  

Però sens dubte, el més destacat d’aquestes festes són les tradicionals corrides, unes curses espectaculars de cavalls, matxos i rucs, que són les úniques de la Ribera de l’Ebre que no han deixat mai de celebrar-se. La festa és única per aquestes curses i per altres activitats, que s’han mantingut al llarg dels segles, com la plega (recollida de llenya per tot el poble) o la foguera a la plaça que crema durant tres dies (al voltant de la qual es ballen les jotes).

 

La festa combina la devoció al Sant amb l’activitat lúdica pagana i popular que l’ha anat fent tan especial. A més, també inclou actes festius més moderns, com concerts i animacions diverses, que fan que tothom hi pugui trobar alguna cosa del seu gust.

 

Si voleu descobrir tot el que podeu trobar en aquestes festes de Sant Antoni, consulteu el programa aquí: http://goo.gl/pJnsdi

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó