Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Barcelona / Informació d'interès

Turisme rural
Allotjament a Barcelona Cases rurals a Catalunya Apartaments a la Costa Brava Apartaments a la costa
Cases rurals a Tarragona

 

 Sí, és cert. Barcelona ho té tot. Platges, parcs, nombrosos locals i restaurants, cultura, història, botigues. A Barcelona es fusiona allò modern – Torre Agbar – amb l'antic – la Catedral – i allò sublim – La Sagrada Família -. És una ciutat perfecta per perdre's pels seus barris, admirar la seva arquitectura modernista i gaudir de la seva vida nocturna. Tot això fa de Barcelona la destinació turística perfecta.

 

La Sagrada Família és, sens dubte, el símbol de Barcelona. Es tracta d'un monumental temple expiatori, obra mestre de l'arquitecte Antoni Gaudí i paradigma del Modernisme català. Un dels atractius de l'església és que va ser iniciada en 1882 i encara avui segueix en construcció. El motiu: s'ha construït sempre a partir de donacions.

 

 

Al barri de l'Eixample el Modernisme emergeix exultant en edificis com la Casa Milà, coneguda com La  Pedrera, amb la seva façana ondulant i les seves cèlebres xemeneies; La Casa Batlló, també obra de Gaudí, la façana de la qual, es diu, narra la lluita de Sant Jordi contra el drac; la Casa Terrades o Casa de les Punxes, d'estil medieval de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que deu el seu nom a les seves sis torres de forma cònica coronades per sengles agulles; l'Hospital de Sant Pau o el Palau de la Música, tots dos de Lluís Domènech i Montaner.

 

Barcelona té una llarga història que encara avui dia està present a la ciutat. La Catedral de Barcelona que data dels segles XIII a XV disposa d'un preciós claustre amb un jardí amb grans palmeres i algunes oques blanques. El dia de Corpus Christi es pot assistir a L’ou com balla, una tradició en la qual es fa “ballar” a un ou per mitjà de diversos sortidors. Al barri del Born trobem l'església Santa María del Mar, la construcció de la qual es va iniciar l'any 1329. Es tracta, sens dubte, l'exemple més emblemàtic del gòtic català. Una església robusta, austera i compacta, però de sorprenent bellesa. Una altra joia del gòtic català és Santa Maria del Pi, una església situada a la Plaça del Pi, que destaca per la seva enorme rosassa.

 

La Rambla, també coneguda com La Rambla de les flors, per les seves nombroses parades de flors que la decoren, és un dels llocs més característics de la ciutat. Plena de comerços, locals, restaurants i les famoses i espectaculars estàtues vivents que només es mouran en rebre una moneda d'algun dels vianants. Baixant pel passeig de la Rambla trobem el Mercat de Sant Josep, més conegut com La Boqueria, un lloc tan agitat com entranyable, on es poden comprar i degustar tot tipus d'aliments. També a la Rambla, es troba el Gran Teatre del Liceu, el teatre en actiu més antic i prestigiós de Barcelona i un dels més importants teatres d'òpera del món.

 

Al final de la Rambla ens trobem el Monument a Colom, que va ser construït per a l'Exposició Universal de 1888, en homenatge al descobridor del Nou Món, Cristòfor Colom. El monument és una estàtua que reposa sobre una llarga columna. A l'interior d'aquesta hi ha un ascensor que condueix fins a la semiesfera als peus de Colom, on es pot admirar la ciutat.

 

El Port de Barcelona és el major port del Mediterrani en tràfic i creuers. És possible visitar-ho amb les Orenetes, típiques embarcacions del port, que ofereixen l'oportunitat d'apropar-se al port i a la costa de Barcelona pel mar. Si el que es desitja és una vista des de l'aire, podem agafar el Telefèric, que uneix el port amb el vessant de Montjuïc.
 

Barcelona disposa de diversos parcs interessants com Montjuïc, el Tibidabo, la Ciutadella o el Parc Güell. Gràcies a un encàrrec del Comte Güell que desitjava la creació d'un barri de luxe per a famílies benestants, Antoni Gaudí va crear aquest parc, declarat Patrimoni de la Humanitat, on la naturalesa i l'arquitectura es confonen i s'alimenten en perfecta harmonia.

 

 

Pel que fa a la cultura, Barcelona és un pou sense fons. Posseeix un gran nombre de museus que abasten diferents àrees com el Museu d'Art Contemporani (MACBA), el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, el Museu Marítim o el Museu Egipci. Així mateix és seu de nombrosos festivals, tant de teatre – Grec, Festival de Barcelona -, com de cinema – Festival de cinema i Drets Humans, L'Alternativa, el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic -, així com de música – Sónar, Primavera Sound, o el Festival de Flamenc De Cajón! -, alguns d'ells s'han convertit en referents internacionals.

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó