Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Catalunya interior i Lleida / Informació d'interès

Turisme rural
Allotjament a Barcelona Cases rurals a Catalunya Apartaments a la Costa Brava Apartaments a la costa
Cases rurals a Tarragona

Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i Obac
El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és un paratge de gran significació religiosa gràcies al monestir benedictí que hi alberga. Montserrat és la destinació de caire religiós més important de Catalunya; s'hi venera la imatge de la Moreneta, patrona de Catalunya. També és destí d'una gran quantitat de rutes de senderisme. Entre les comarques del Bages i els dos Vallès s’estén el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac. Forma part de la serralada prelitoral i els seus cims més alts són el Montcau i la Mola, on s’erigeix el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt. El Parc Natural del Montseny, ocupat per amplis boscos que tenen a la vall alta de Santa Fe els millors exemplars de faig i avet, reuneix muntanyes tan visitades com el Turó de l’Home, Les Agudes i el Matagalls.

Sant Joan de LleidaDel patrimoni arquitectònic de la Catalunya Central cal destacar les esglésies romàniques de Sant Miquel i Santa Maria, el campanar de Sant Fèlix a Sabadell o el monestir romànic de Sant Cugat del Vallès. A Igualada podem trobar l’església renaixentista de Santa Maria i el claustre del segle XVII del convent escolapi. La basílica gòtica de Santa Maria de la Seu és el símbol de Manresa i la fortalesa del castell que la domina el de Cardona. A Lleida, la Seu Vella del segle XIII presideix la ciutat. També cal esmentar la Casa-Museu Alegre de Sagrera de Terrassa, la Casa Turull i la Casa Duran a Granollers.

Falset Des de mitjans de segle XIX, la Revolució Industrial ha deixat la seva empremta a moltes de les comarques de la Catalunya Central en forma de patrimoni industrial. El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa n’és un exemple, ja que s’ubica a l’antiga fàbrica del Vapor Aymerich, i la fàbrica de llana del Vapor Buxeda Vell de Sabadell. Sense oblidar la muntanya de sal de les mines de Cardona o el Museu del Molí Paperer de Capellades.

Són moltes les activitats que es poden fer a les terres interiors de Catalunya. Des de rutes en globus fins a senderisme de mitja muntanya, rutes en quads, tir amb arc, rutes a cavall, recorreguts amb carro i moltes altres.

Els productes de prestigi dels camps de la Catalunya Central tenen els millors exponents en els vins de la denominació d’origen Pla de Bages, la llenega de Cardona, el cigronet de l’Alta Anoia, la llonganissa de Vic, la mongeta del Ganxet o el mató de Montserrat.

Falset Falset

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó