Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Costa de Barcelona / Informació d'interès

Turisme rural
Allotjament a Barcelona Cases rurals a Catalunya Apartaments a la Costa Brava Apartaments a la costa
Cases rurals a Tarragona

A un tir de pedra de la capital catalana es troben territoris tan diversos com propers, com les daurades platges de Santa Susana, el parc natural del Garraf o els carrerons estrets i plens d'encant del Sitges modernista. La costa de Barcelona és una destinació inel·ludible tant per les seves platges, paratges naturals, com per la seva àmplia activitat cultural.

Pineda de Mar, Calella, Canet o Sant Pol de Mar són algunes de les platges del Maresme que han rebut la categoria de Bandera Blava, avui dia convertides en atractius llocs d'oci per al turisme de temporada. No obstant això, van ser en uns altres temps llar de pescadors nòmades, que no van arribar a establir-se definitivament fins al segle XVI, a causa dels atacs dels pirates. Va ser a partir del segle XVIII quan els barris de pescadors van esdevenir nuclis importants. Premià de Mar celebra cada mes de juliol la seva festa major dels pirates, en la qual els ciutadans intentaran evitar la invasió del pirata Omar i la seva tripulació.

 

Premià de Mar compta amb un dels jaciments romans (segles I a.C - VI d.C) més interessants de la regió, Can Farrerons. Així mateix cal destacar el Castell de Santa Florentina a Canet de Mar, una edificació d'origen medieval, que va ampliar l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX. Aquesta localitat alberga també la Casa Museu de l'arquitecte, mundialment conegut per haver dissenyat l'Hospital de Sant Pau i el Palau dela Música Catalana, tots dos a Barcelona.

 

En el Maresme perdura l’emprempta de celebritats del món de l'art, la literatura i la música. Entre elles: Josep Puig i Cadafalch, arquitecte modernista, artífex de la CasaAmatlleri la Casa Terradeso Casa dels Punxes a Barcelona, així com de la Casa Colli Regàs a Mataró; Salvador Espriu i Castelló, anomenat poeta del poble, qui va ambientar algunes de les seves obres com Laia o La revolta dels sants en la localitat costanera d'Arenys de Mar; i Pedro Pubill Calaf, Peret, el pare de la rumba catalana, nascut a Mataró.


Al sud de Barcelona es troben les comarques del Baix Llobregat i el Garraf. La primera amb una ubicació privilegiada – a quinze minuts del centre de la ciutat comtal -, gràcies a la seva extensa xarxa de comunicacions – carreteres, ferrocarril, xarxa d'autobusos públics i l'aeroport situat a la localitat del Prat de Llobregat -, ofereix una gran ventall de possibilitats. Els seus més de 15 quilòmetres de platges, les seves instal·lacions hoteleres, càmpings i apartaments fan d'aquesta comarca un destí perfecte per a passar les vacances d'estiu. D'altra banda, les serralades del Garraf, Ordal, Collserola i la imponent Montserrat, on es troba la cèlebre Moreneta, són ideals per al senderisme i realitzar activitats en la naturalesa.

La història de la regió suposa un atractiu per al viatger, que pot submergir-se en els temps passats del neolític visitant el Parc Arqueològic Mines de Gavà (4000 a.C), que durant milers d'anys va ser explotat per a l'extracció de la variscita, un mineral utilitzat en l'antiguitat per a l'elaboració de joies. La rellevància del jaciment resideix a ser el conjunt de mines estructurades en galeries més antic d'Europa. Les Termes Romanes de Sant Boi de Llobregat són els banys privats més ben conservats de Catalunya. Pertanyents a una propietat privada del segle II d.C, disposaven de dues àrees diferenciades. Una contenia les càmeres fredes: L’apodyterium o el vestidor i el frigidarium i la cella piscinalis - la sala i piscina fredes –. L'altra disposava les càmeres calentes: El tepydarium o sala tèbia, el sudatorium o sala de bany de vapor i el caldarium - sala de bany calent -. Van estar en funcionament fins al segle V d. C.

La comarca té una gran tradició vinícola, que es remunta a l'època romana i que ha conservat fins als nostres dies. Els municipis d'Abrera, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Vallirana han estat inclosos enla Denominaciód'Origen Penedès. Aposten per una producció tradicional i una gran varietat de vins i caves, obtinguts gràcies a una terra i un clima excepcionals.

 

La Setmana Santa del Baix Llobregat es caracteritza per les seves “passions”, representacions vivents de la vida de Jesús, en les quals participen de manera desinteressada centenars d'actors, tramoistes, modistes, cantants, músics, etc. Els municipis d'Olesa de Montserrat i Esparreguera celebren aquesta festa, una de les més antigues i tradicionals de Catalunya, rebent cada any milers d'espectadors.

 

 

El turisme és, sens dubte, la basa forta del Garraf. Les seves tímides cales, algunes d'elles només accessibles a peu i allunyades de les grans platges massificades, conviden a una tranquil·litat poc habitual a la zona. Trobem així mateix espais nudistes comla Cala Morisca, a Vallcarca,la CalaBalminsa Sitges ola Calade l’Home Mort, no apta per a supersticiosos. Garraf ofereix innombrables activitats nàutiques, com la vela, el caiac, surf, xàrters nàutics. Se celebren així mateix diverses regates, algunes d'elles de projecció internacional.

El municipi de Sitges és el centre turístic i cultural del Garraf. Disposa d'una àmplia oferta de places hoteleres – més de 4.500 -, la major part d'elles d'alta qualitat. La ciutat està profundament marcada pel Modernisme, que sembla aflorar a cadascun dels carrerons del centre. Disposa així mateix d'interessants museus com El Cau Ferrat, el Museu Mar i Cel o el Museu Romàntic, i acull cada tardor el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, cita ineludible per als afeccionats al cinema de terror. Epicentre del món gai, Sitges celebra el seu famós Carnestoltes, equiparable al de Cadis o Les Palmes.

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó