Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Cellers modernistes

Cellers modernistes - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

L’obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí, es pot veure arreu del territori català  en els diversos cellers que va dissenyar. En algunes zones, la seva obra va ser tan important que moltes d’aquestes construccions s'anomenen les “Catedrals del vi”.

 

Conca de Barberà

El celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí és un dels primers cellers modernistes de Catalunya. Es va construir per allotjar també una de les societats cooperatives catalanes més antigues, la Cooperativa de l'Espluga, fundada l'any 1902.

 

El celler Cooperatiu de Barberà de la Conca va ser construït entre els anys 1920 i 1921. El projecte d'aquest celler incorpora algunes novetats tècniques com la construcció de l'estructura de les naus basada en arts parabòlics de maó o la situació de les finestres per la ventilació de les naus.

 

El celler Cooperatiu de Montblanc va ser construït el 1919 als afores de la vila, entre la via ferroviària i la carretera transversal, amb la façana principal orientada a la via. A la part posterior s’hi van posar els molls de recepció de raïm i al centre, la torre del dipòsit d'aigua.

 

Tarragona

El celler de Falset va ser construït el 1917 i l’edifici és considerat un dels més representatius de Catalunya. Dins el celler encara es poden observar algunes de les tines de fusta amb les quals el sindicat va elaborar els primers vins.

 

El celler Cooperativa de Gandesa, creat el 1919, és el segon més important d’aquest estil dins la comarca. El celler es va construir en només un any i va utilitzar tècniques constructives locals com el teulat suportat amb voltes a la catalana. D’estil noucentista, destaca per la seva façana amb decoracions ceràmiques pintades i el joc d’arcades parabòliques-hiperbòliques interiors.

 

El celler cooperatiu del Pinell de Brai, aixecat el 1918, s'ubica a la comarca de la Terra Alta. A la façana principal hi podem veure un fris de ceràmica vidriada, obra del pintor i ceramista Xavier Nogués i Cases.

 

Fotografia: Castell d'Or

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó