Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Girona / Informació d'interès

Turisme rural
Allotjament a Barcelona Cases rurals a Catalunya Apartaments a la Costa Brava Apartaments a la costa
Cases rurals a Tarragona

Girona és una ciutat tranquil·la en què es pot gaudir de tots els avantatges d’una gran ciutat (oferta cultural, restaurants, festes, propostes artístiques...) sense multituds. A Girona, s’hi pot fer de tot. Segles d’història hi han deixat monuments espectaculars, com la Catedral o el Monestir de Sant Pere de Galligants. Actualment, és un focus de producció cultural amb una reconeguda programació estable de teatre i música. I a més, pels amants de l’esport, l’entorn ofereix la possibilitat de fer tot tipus de turisme actiu i de natura.

 

Girona ha conservat intactes nombrosos espais d’èpoques molt diferents. S’hi poden trobar places, carrerons en desnivell i edificis de gran bellesa en una atmosfera on sembla que el temps s’hagi aturat fa segles.

 Barri Vell de Girona

El Barri Vell és un dels centres històrics més evocadors de Catalunya i hi destaquen les cases de l’Onyar, el riu que travessa la ciutat, que estan pintades de colors vius i que són la imatge més emblemàtica dela ciutat. Amés, s’hi troba un dels barris jueus més extensos i millor conservats d’Europa, el “Call”, principal interès arquitectònic i urbanístic dela ciutat. Enaquest barri es troba el Centre Bonastruc ça Porta, situat en un edifici que al segle XV contenia la darrera sinagoga de Girona i que actualment acull el Museu d’Història dels Jueus i l’Institut d’Estudis Nahmànides.

 

La Catedral, que conté multitud d’estils diferents perquè va ser construïda al llarg de diversos segles (s. XI-XVIII), conserva el claustre i la torre de Carlemany del primer edifici romànic. Però la part més espectacular, sens dubte, és la nau, l’espai gòtic voltat més ample del món.

 

A més de la Catedral, a Girona es poden trobar altres edificis destacats de l’època romànica. El Monestir de Sant Pere de Galligants (s. XII), per exemple, és un dels monuments d’estil romànic llombard més destacables de Catalunya, i en destaquen especialment els capitells de l’església i el claustre. La Basílica de Sant Feliu conserva gran part de l’edifici romànic i està completada amb les naus i les cobertes gòtiques i una façana barroca, però el seu principal atractiu són els vuit sepulcres romans i paleocristians. Per últim, els Banys Àrabs, anomenats així perquè recorden els banys musulmans nord-africans, són en realitat una construcció romànica del s. XII. El frigidarium està cobert amb una notable volta anular.

 Catedral de Girona

A més d’aquests destacats edificis, Girona té unes muralles carolíngies (s. IX) i baixmedievals (s. XIV-XV) que tanquen el Centre Històric per l’est i que avui en dia són un mirador privilegiat de la ciutat, per on es pot fer un agradable passeig.

 

Un altre dels al·licients d’aquesta ciutat són els seus museus, que posseeixen un fons patrimonial de gran interès. Alguns dels més destacats són el Museu d’Arqueologia –que permet acostar-se a la història més antiga de Girona, des de la Prehistòria fins a l’època medieval–, el Museu d’Art –amb un fons de l’art lligat a les comarques gironines que va del romànic al segle XX–, o el Museu d’Història dels Jueus –que difon la història de les comunitats jueves a Catalunya–.

 

Però a part de la història i l’arquitectura, Girona és una ciutat viva que sempre té coses a oferir. Passejant per la ciutat es poden trobar els mercats de dimarts o dissabte o les botigues al carrer que es fan al llarg de l’any. L’oferta comercial de Girona és molt àmplia, i la zona de vianants del centre convida a passejar-hi tot gaudint de les botigues i cafeteries que fan del centre de la ciutat una zona sempre en ebullició.

 

D’altra banda, hi ha una oferta cultural molt àmplia. Una de les activitats més destacades és “Girona temps de flors”, unes jornades en què la ciutat es vesteix amb instal·lacions florals realitzades per professionals i aficionats, que transformen la ciutat en un espectacle d’aromes i colors. El riquíssim conjunt patrimonial de Girona esdevé, durant aquests dies, una gran creació artística.

 Girona Festival Temps de Flors

El Festival Insomni, nascut l’any 2004 i un dels més eclèctics de tota Catalunya, és un dels esdeveniments culturals de més renom de Girona. Pel que fa al teatre, el Festival Temporada Alta se celebra cada tardor i presenta les últimes propostes teatrals de l’escena internacional, i s’ha convertit en tot un referent pels amants del teatre a Catalunya.

 

Altres activitats que demostren el gran estat de forma de la cultura a Girona són el Festival de Guitarra, el Festival de Jazz, l’A Cappella Festival, el Festival Internacional de Teatre Amateur o el Festival d’Art Independent Pepe Sales, entre molts d’altres. Girona té propostes per a tots els gustos.

 

Pel que fa a les propostes més naturals, Girona gaudeix d’un emplaçament privilegiat, ja que es troba situada entre el mar i la muntanya i en la confluència de quatre rius. Gran part del seu territori està catalogat com a espai protegit i als voltants de la ciutat es pot trobar una gran varietat de paisatges. El seu entorn, doncs, és l’escenari ideal per a la pràctica d’activitats de turisme actiu i de natura: senderisme, running i ciclisme, sortides en caiac, cavall, Segway i globus i molt més.

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó