Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

El Grec: Festival de Barcelona

El Grec: Festival de Barcelona - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El Grec, el Festival de Barcelona de teatre, dansa, música i circ és un dels principals atractius de l'estiu barceloní. Un festival que pretén sorprendre, obrir noves expectatives, encuriosir, ser una experiència única, i que s'ha convertit en una referència dins de les arts escèniques europees.

L’any 1976 neix El Grec, impulsat inicialment per l'Assemblea d'Actors i Directors de Teatre de Catalunya. A partir de l’any 1979 l’Ajuntament de Barcelona comença a gestionar-lo. Des de llavors, el festival s'ha caracteritzat pel seu suport a la creació escènica local, sense deixar de banda propostes escèniques d'altres països, que acull des de 1980.

 

El Festival de Barcelona rep el seu nom de l'espai principal del festival, el Teatre Grec. Es tracta d'un amfiteatre a l'aire lliure que va ser construït per a l'Exposició Universal de 1929 a la muntanya de Montjuïc, inspirat en el Teatre d’Epidaure, cèlebre per l'harmonia de les seves proporcions.

 

En els seus inicis, aquest va ser l'únic escenari del festival, no obstant això, en l'actualitat el Grec s’ha anat obrint a altres espais escènics de la ciutat, tant públics com a privats, com el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, L’Auditori, el Teatre Romea o La Villarroel; també a sales alternatives com la Sala Beckett o La Caldera, així com a museus - el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu Picasso, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), o la Fundació Joan Miró -; i fins i tot a les biblioteques com la Biblioteca de Catalunya.

 

En els últims anys el Grec ha reforçat la seva voluntat de ser una porta oberta al món de la cultura escènica, caracteritzant-se per propostes més innovadores i emergents, i apostant fortament per la dansa i el circ. Des de 2009 treballa amb altres festivals europeus d'arts escèniques, organitzant projectes conjunts de producció i difusió d'artistes i espectacles.

 


Fotografies: Grec Festival de Barcelona / http://instagr.am/p/MSduH_ke9w/

Text: Carme Soto

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó