Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Fira del càntir d'Argentona

Fira del càntir d'Argentona - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa o “Fira del Càntir” se celebra a Argentona (Maresme) des de l’any 1951 i compta amb la participació de 90 artesans d’arreu del món que mostren i venen les seves creacions al carrer. Actualment, aquesta és una de les mostres d’artesania popular a cel obert més importants del sud d’Europa.

L’origen d’aquesta festa el trobem en l’aplec de Sant Domènec, celebrat a Argentona cada 4 d’agost de manera ininterrompuda fins a l’actualitat. La popularitat d’aquesta diada va provocar que, a partir de mitjans del segle XIX, es convertís en la Festa Major d’Argentona. Per la seva banda, l’aplec de Sant Domènec va caure en decadència i no es va revitalitzar fins el 1951, quan va passar a anomenar-se Festa del Càntir.

 

Des de fa uns anys, la festa del Càntir se celebra juntament amb la Fira de Ceràmica i Terrissa, coneguda com la Fira del Càntir. En aquesta fira hi podem trobar quatre sectors diferents d’exposició: Terrissa tradicional, terrisa popular, ceràmica artística i reproducció de ceràmica antiga.

 

Activitats paral·leles

A banda de l’activitat estrictament firal, també se celebren multitud d’activitats complementàries que permeten conèixer de més a prop l’art ceramista i de terrissa. Per això hi trobem tallers, demostracions, xerrades i altres activitats culturals com concerts, presentacions de llibres i audiovisuals de tota mena.

 

Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó