Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Fira del Teatre de Tàrrega

Fira del Teatre de Tàrrega - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

La Fira del Teatre de Tàrrega és actualment una de les mostres culturals amb més projecció tant a l’Estat espanyol com a l’estranger i ja és tot un referent pel seu paper pioner. Cada setembre, aquesta iniciativa posa de manifest el tarannà cutural de la ciutat lleidatana de Tàrrega que està exportant el seu model de fira a d'altres ciutats del país.

Amb la intenció de reconduir la celebració de la Festa Major de Tàrrega, l’any 1981 neix FiraTàrrega, una iniciativa que pretenia animar la població a participar d’aquesta festa i posar la ciutat al servei del teatre. Com a resultat,  dóna un nou impuls a les festes populars i es recupera el carrer com un espai físic d’encontre i de manifestació cultural col·lectiva.

 

FiraTàrrega va néixer gràcies a la iniciativa de l'alcalde de Tàrrega del moment, Eugeni Nadal, i fruit d'una confluència d'idees: convertir la Festa Major de la ciutat en una gran festa; animar la gent a participar i posar l'urbanisme de la ciutat al servei d'un projecte cultural, el teatre.

 

 

D’aquesta festa popular inicial, la Fira va evolucionar i es va professionalitzar fins a esdevenir un fenomen sociocultural amb particularitats úniques. El seu caràcter festiu, popular i la seva voluntat per erigir-se com una mostra d’espectacles on companyies d’arreu presenten les seves propostes escèniques, en són alguns dels seus trets definitoris.

 

La rellevància de la Fira de Teatre de Tàrrega també destaca per la influència que té en el sector teatral. Actualment, la fira és un mercat on els agents de les arts escèniques poden comprar i vendre els espectacles que es programaran durant la següent temporada en els principals teatres i festivals.

 

Fotografies: Jesús Vilamajó
Text: Mar Mampel

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó