Regió   Comarca/Barri   Tipus   Entrada Sortida Persones

Teatre Museu Dalí

Teatre Museu Dalí - Fires, festes, cultura, música, esports... l'actualitat a Catalunya | Vine a visitar Catalunya

El Teatre-Museu Dalí de Figueres és considerat com l’objecte surrealista més gran del món. Una obra d’art en sí mateix, que conté la col•lecció daliniana més extensa del món: Milers d’objectes de la vida de Salvador Dalí i més de 4.000 obres de diverses disciplines, com pintura, escultura, joies, fotografies, gravat, hologrames, etc.

Llurs sales abracen obres que recorren tota la trajectòria artística del genial pintor, des dels seus inicis quan va experimentar amb el futurisme, passant per la seva etapa surrealista, fins arribar a les obres tardanes. Port Alguer (1924), Galarina (1944-45), Desmaterialització del nas de Neró (1947) o Aurora, migdia, capvespre i crepuscle (1979) són alguns exemples. Així mateix, Dalí va crear algunes obres expressament pel Teatre-Museu, com la sala Mae West, la sala Palau del Vent, el Monument a Francesc Pujols o el Cadillac plujós.


Hi podrem trobar també obres d’altres artistes que Dalí va voler incloure, com El Greco, Marià Fortuny, Modest Urgell, Ernest Meissonier, Marcel Duchamp, Wolf Vostell, Antoni Pitxot i Evarist Vallès, entre d'altres.


El Teatre-Museu Dalí forma part del “triangle dalinià” empordanès, junt amb el Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat. Inaugurat el 1974, fou construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres, una construcció de mitjans del segle XIX, que va ser destruït per un incendi durant la guerra civil espanyola, el 1939. L’estructura elemental del teatre es va salvar, però només com una ruïna d’aspecte fantasmagòric. I, sobre aquestes ruïnes, Salvador Dalí va voler crear “el nou món insospitat i al•lucinant del surrealisme.”

 


Fotografia: http://www.figueres.cat/

 

Últims tweets

Agenda

4/2/2016
Carnaval

15/1/2016
Fiesta de Sant Antoni de Ascó